One Heart


One Love


Konst ?

jag och min dotter gillar färger och penslar,så vi brukar använda dessa ting trista dagar,och de dagarna blir genast livfulla och spännade, ,vi skapar och vi njuter,det är som socker för själen-att måla en tavla,prova själva :)

sandlådelek


playdoh-tårta


Bus hela dagen


lekdag

dagen har varit full av lek och bus, det har pärlats,målats och gungats..sådanna här dagar är dem bästa!
Ikväll får harrys huliganbesök av mig och lilla Le, ska försöka att inte spilla ner hela stället, farfar fyller 70 och vill bjuda på kalas :)
och gratis mat och trevligt sällskap passar mig fint denna lediga torsdag,ett glas vitt till maten får det nog bli.

Kärlek!

du fina unge...

mitt lilla bustroll, världens finaste tös...


tvättstugeskräck

tvättsstugan är läskig,eller ialla fall källaren den ligger i, en lång tillsynes oändlig underjordisk korridor i ett hus en bit bort från mitt,konstiga ljud och otäck doft,vägen till den fina nyrenoverade tvättstugan är minst sagt en skräckupplevelse, så jag gadderar mig med att försöka ringa upp någon under tiden jag tar mig igenom den underjordiska korridoren, väl framme i tvättstugan känns det ganska tryggt igen.

The



Vår "spa & måbra kväll" inledes med en kopp grönt chai the & Physalis

Buddha


morotsdipp & fotbad

En spa-kväll tillsammans med Mads ,jag har förberett det som går att förberdas,morötterna är skivade,likaså gurkan,doftljusen tända och playlisten fullspäckad med tvättäkta chillout-musik,allt för att mammorna ska få en skön avslappnande kväll..

tillbaka till mina njurar-lungröntgen är avklarad,nu ska bara läkaren titta på bilderna och ringa mig under morgondagen,sen hoppas jag var tillbaka i form på jobb och här hemma fullt igen !!

Ytterligare 5 timmar på akuten

Jag är feberfri och har haft en massa energi i dag,men framåt kvällen fick jag smärta i lungorna och ryggen ..och en smärta som forsatte över bröstet och hjärtat,så jag tänkte ringa och kolla med sjukvårdsupplysningen om detta var något av de symtom som kan uppstå vi njurbäckeninflamation, men det kunnde inte bekräfta min tanke kring mina nya symtom utan kallade på kirugjouren på akuten, som vidare beslutade att jag skulle komma in(!)
Så jag traskade förövrigt pigg och frisk mot akuten. Där fick jag först träffa en kirugläkare som tog några prover och gjorde undersökningar, och jag hävdade att jag var för pigg och bara undrade om dessa symtom var normala för min sjukdomsbild,(jag försökte till och med smita,ihop om att någon mer behövande säkert skulle uppskatta platsen ,och samtidigt minimera den extremt långa väntetiden..Men icke,han konfronterade mig, och jag ursäkatde mig med väskan på ryggen och jackan på, med något i stil med-jag vill ju inte ta upp er tid..istället kännde jag-jag dör om jag ska vänta så länge( då hade jag legat på undersökningsrummet själv i 2timmar,två timmar blir många mer när man ligger med klockan tickandes framför sig..
jag var beredd på att få gå hem efter EKG ,som visade sig vara normalt, men då började kirugläkaren yra om komplikationer vid infektioner,och då syftade han på blodproppar i lungor och hjärta(!) och där blev jag livrädd! kort där efter kom en söt och rar undersköterska in och tappade lite blod för att skicka dem på analys.
Till min stora förvåning,skulle det dröja minst en timme för provsvaren att komma,och innan dess ville inte medicinläkaren ta några beslut..då var kl 11..alltså tre och en halvtimme på akuten..
så jag gick hem till madde iväntan på provsvaren och den andre läkaren,och så söt som bara madde kan vara så följde hon med mig för att invänta läkarens beslut (?) kl 00.35 kom läkaren och medelade provsvaren ,min sänka hade sjunkit något sen jag började med pencilinen ,men inte tillräckligt (?) o lika så med de vita blodkropparna..

Och inte nog med att de stuckits i  mina armar en gång, då vill den andra läkaren ha blododlingar och en lungröntgen
och då fanns två alternativ-stanna kvar på den hårda båren med papplakan, eller åka hem och komma tillbaka för röntgen imorgon, tro på tusan att jag körde på alternativ nummer 2, jag måste ju för tusan sova lite med..
och innan hemgång-några flaskor blod från mig till odling..
Nu ska jag sova-hoppas på shopping i morgon och fina lungbilder :)

finaste Lilla Bus


Njurbäckeninflamation

Efter några dagars nästintill medvetslöshet pga av den höga febern, äntligen lyckats hitta till min blogg, det snurrar fortfarande i huvudet,och febern går upp och ner, idag har jag inte lika ont som igår,men är så trött så det förblir sänliggandes ett tag till.
Efter besöket igår på akuten fick jag en dunderkur med anibiotika,i hopp om att jag skulle svara på den kuren,vilket jag inte gjorde med den förra, hjälper inte denna nu så får de lägga in mig på medicinavdelningen för att kunna ge antibiotika intravenöst ..och det hoppas jag verkligen inte,då jag missat både en massa jobbande och en del av denna sommaren..


inte en sommar utan ..

Festival,trodde jag...men jag har ingen lust att sätta mig på tåget och landa i kalmar, vidare på bussen med all packning,dvs tält sovsäckar,barnvagn mat och ombyten,neä denna sommaren avstår jag från sommarens underbara festivaler och öl på en filt utan för ett illaluktande tält, nej öland får festivala utan oss i år, nu har jag beslutat det iallafall..
troligen sitter jag här och snyftar när det jammas och ölas på andra sidan ölandsbron....


saknar dej och dina mysiga kramar..du är fin..


Om jag skulle få bestämma

så skulle jag vart ledig hela veckan,lekt och busat med Lilla buset,men så är inte läget..
det ska jobbas hela veckan,ja bortsett från fredagen och lördagen,på vilket de dagarna inte ska spenderas med någon annan än just det,min dotter..hon och jag,och hon ska få ha en önskedag, då hon bestämmer, vad som ska göras ätas och när det ska sovas..en leah-dag :) misstänker att bad och karuseller ligger högt på hennes lista .


We free again-Groundation

en sång som får hjärtat att slå volter,får sammanfatta denna dagen..
tom på ord,full av känslor..kanske det bästa (?)


Lilla Bus

Äntligen är Lilla Bus hemma igen, så nu är jag en väldans lycklig mamma igen som ska gosa massor med henne en hel vecka ,lite jobb kommer dock imellan,men varenda lediga stund ska tillbringas med min fina.
När hon kom innaför dörren var hon jättetrött,efter en dag på Tosselilla med sin far och hans flickvän, så hon hade nog haft en rolig och mysig dag med dem,roligt att hon får komma iväg och hitta på lite saker,trots sin jobbande och studerande mamma, men nästa helg beger vi oss mot kalmar och vidare till Öland ,för det ska åkas på festival,och vi ska dansa jag o lilla bus, hela dagen lång på lördag, sen vålgästar vi världens bästa Kajsa och hennes man,förmodligen stjäl vi en madrass att nana på, då detta alternativ passar mycket bättre än ett svettigt tält och lera..



Väntan,mariekex och arouravin

jag ogillar att vänta,jag har ett minne av att jag älskade arouravin som 14åring, och det smakar fortfarande utsökt, med tanke på att det inte blev någon lunch idag,så var jag tvungen till att genomsöka mads skafferi och där hittade jag ett oöppnat paket mariekex,något som också tillhör mitt förflutna, eller ja närmare bestämt min barndom,då mormor alltid hade mariekex,kan tillägga att jag då tyckte det var världens i särklass tråkigaste kaka, då den varken inehåller någon krämig fyllning eller någon fin garnering, något jag fortfarande håller fast vid. Trots mitt ogillande av denna smaklösa kaka,så blev det ändå en hel del av dem,och jag kan tillägga att de stillade mina behov av både socker och någon form av näring,för att orka dricka resten av mitt älskade svartvinbärsvin..
Nu väntar jag bara på det sällskap som ska sätta guldkant på min lediga fredagskväll.



Jag tar helg..


Äntligen en sammanhängande ledighet

Ja när klockan slog 15.00 så inledde jag min lediga helg, och tro det eller ej men med en massa energi tramapde jag upp för den långa och annars så motsträviga backen, och dessutom med vinden som medresenär, men vad jag längtat efter en normal och ledig helg,så nu blir det ett par glas vin och besök från skåne som sällskap, och det bästa av allt efter en sovmorgon imorgon så kommer min fina lilla bus hem efter en vecka hos sín pappa.


Nu startar jag musiken och dansar in i duschen !


Ett tapert försök...

Sitter på golvet hemma i vardagsrummet,med mina högtalare staplöade på varndra, ur dem flödar Mano Chao i hopp om att de ska ge mig den energin,nekatrinen jämte mig inte har gett ännu..
En kopp soppa en nekatrin och ett kort blogginlägg är vad jag hinner med innan jag trampar mot jobbet igen..
hann med ett kort samtal med Lilla Bus,och det gjorde att jag kan uthärda några dagar till utan att hon är här hemma, hon är med sin pappa denna veckan, och skulle kommit hem lördag kl 12 men de skulle åka till tosselilla på lördag så hon kommer npgot senare :( men jag får försöka att inte längta sönder mig.. har inte träffat henne sen i fredags..s¨å nu börjar det bli riktigt tråkigt och alldeles för lungt här hemma..

Nu var det nog exakt vad jag kunnde lägga i tid på att blogga,hej nekatrin och ner med soppan nu drar jag ..

Palliativ vård

Jobbade dagen idag, när jag kommer på morgonen så rappoterar nattpersonalen att en dam som blivit sämre under veckan som gått, har försämrats ytterliggare, och är under palliativ vård,vilket för den som inte vet är vården vid livets slut, då det inte finns något medicinskt att göra för den sjuke mer, utan då handlar det om att smärtlindra och se till att personen får ett så lungt och fint slut på sitt liv,och det var dags för denna dam att ta sina sista andetag i dag, det märkliga är att när man går in i ett rum där någon ligger inför döden ,så kan man känna en doft en mycket märklig doft..precis som om något vore närvarande,kanske är det döden(?) de energier som frigörs från den döende tycks skapa denna doft,själen som sakta går vidare(?) många funderingar när man ser döden så nära..Men det finns olika sorters död, självklart innebär denna sortens död också lidande för de anhöriga,men det hade levts ett långt liv, och man får hoppas att det var lyckligt, men hon var lugn och rofylld..

Efter jobbet så satte jag mig med mina uppgifter i kursen palliativ vård, det var ett bra tillfälle då man hade erfarenheten av hur den sortens vård går till..
Mycket funderingar,jag börjar bli trött nu, det får bli tidigt i säng ikväll..jag jobbar vidare imorgon..

Hemkommen

ja,nu är 7timmars arbete utan rast avklarade, nu åtestår ungefär lika många timmars sömn innan mina fötter stoppas i mina jobbaskor för att trampas runt på plan 2 i ytterligare 8,5 timmar, neä jag är inte alls bitter,snarare tacksam att jag har ett jobb,ty det är inte alla som har det i dessa tider, men gud vad jag skulle uppskatta att strosa runt barfota på någon mysig festival (då är det öland roots som ligger närmast i tanken, och tro mig ,dit ska jag! och en resa till vimmerby och pippi långstrump med lilla bus, så summan av kardemumman är väl ändå,att denna sommaren är rätt bra ändå..

Nu är jag trött,en dusch,en bit mat och min goa säng







När tröttheten tagit över

När man inte orka ta sig upp ur sängen för att göra en kopp kaffe, som vanligtvis brukar skänka mig en känsla av pigghet, när dagen känns som en vecka, och den ska man dessutom jobba sig igenom, för att stiga upp 6 timmar senare och ta cyklen ner till jobbet,ett jobb som inte bara ger pengar utan troligtvis skador i rygg och knän,bara för att jag var för lat för att hänga med på lyfttekniksklektionen, nej att jobba heltid på ett särskilt boende är inte min grej,det har jag konstaterat redan för drygt ett årsen, men ändå sitter jag här och försöker återfå en gnutta energi för att orka se till att de boende får en fin och betydelsefull tisdag( eller är det tisdag?) ja förmodligen, men detta ska jag väl lyckas med..

Ett samtal till mitt lilla bus brukar ge en känsla av att det faktiskt är värt att trotsa min trötthet( vitaminbrist) så att vi kan få det bra,jag och lilla bus ..

Några koppar kaffe till,en brusvitamin (?) så gåre jag på mitt pass 13-21.00




Syjonta med Mads

här har det klippts,follats bytits synålar,tappat tålamodet och svurit åt symaskinen, men ändå så lyckades jag åstadkomma ett par söta kuddar till lilla bus,och något som kan vara en duk eller en väggbonad fårse vad jag behagar använda den sistnämda som,men Lilla Bus rum kommer får sig en färgklick iallafall..
medans mads klipper, mäter och svär (har inte hört det än ) så har snart hennes lilla tös nya fina prinsessgardiner att glädjas åt! heja oss undebart kreativa ensamstående mammor, vi kan minsann !





bloggstart nummer 3

ska jag orka upperätthålla ett bloggande utan pauser på flera veckor denna gång, kanske,förmodligen inte..
men bloggar är bra,men för vem,jag bloggar för mig själv,tidsfördriv eller dagboks-subsitut, kan alltid vara roligt att läsa om sommarens påhitt och utflykter när man fryser häcken av sig efter en dag i pulkabacken(?) jag iallafall,här kommer Emma att skriva rader om kärlek,förväntnigar och bus, jag ska försöka undvika ämnen och känslor som inte bör eller ska belastas på andra, för alla hatar vi ibland och tycker livet och människor runt omkring är piss,men jag ska iallafall bespara mina eventuella läsare sådant trams


Frid
!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0